Veiligheid-Verslikking-Vest

Veiligheid-Verslikking-Vest bescherming borststoten
Zijkant buikstreek Veiligheid-Verslikking-Vest
Label LeVi Veiligheid-Verslikking-Vest
Elektrisch luchtpompje
Veiligheid-Verslikking-Vest ventiel
Veiligheid Verslikking Vest achterkant
Specificaties Veiligheid Verslikking Vest
Tekening Veiligheid Verslikking Vest
image.alt
image.alt
image.alt
image.alt
image.alt
image.alt
image.alt
image.alt

Omschrijving

Dit Veiligheid-Verslikking-Vest is een Persoonlijk Beschermingsmiddel (PBM). Een must-have voor elke EHBO-vereniging vanwege de zorgplicht naar de leden.  

Nabootsen van obesitas of >20 zwangerschap doe je snel en eenvoudig, je trekt simpelweg dit pak aan. Je kunt het pak verbergen door er kleding overheen aan te doen. De drager oogt en is dan groter in omvang.

Het pak beschermt het oefenslachtoffer tegen onbedoelde harde stoten op het borstbeen of per ongeluk foutief gekozen buikstoten. 

Specificaties

Het pak is ambachtelijk gemaakt van Softshell

  • duurzaam en slijtvast 
  • ademend vermogen
  • comfortabel draagcomfort, omdat het flexibel en elastisch is

 

Achter het harde borstbeen zit een 8cm dikke schuimrubber laag, die het borstbeen en ribbenkast beschermen tegen borststoten. Op de rug is een lange strook bescherming van 3cm dikke schuimrubber aangebracht, zodat ook bij hoge of lage rugslagen de drager beschermd wordt.

De losse synthetische vulling is anti bacterieel en anti allergisch zoals in alle LeVi producten.

In de buik hangt een luchtkussen.

De binnenkant is vrij toegankelijk via ritssluitingen. Het is eenvoudig om iets toe te voegen, te vervangen of te verwijderen.

Inclusief een elektrische pompje.

Dit vest geniet modelbescherming binnen de EU (reg.015012189-0001 onder de klasse Pakken; pakken voor medische trainingen; beschermende pakken), als ook Idee-registratie voor het idee.

 

Kies deze

Veiligheid-Verslikking-Vest.

INFORMEER NAAR DE LEVERTIJD.

 

Totaal per stuk € 450,-
1
Een bijzonder waardevolle ervaring. De voorzijde is ruimschoots gepolsterd uitgevoerd en heeft een gevormde boezempartij die zowel bij een vrouw alsook bij een (zeer) zwaarlijvige man kan worden gevonden. De voorzijde van het vest kan middels een pompje tot gewenste proporties worden opgeblazen. Het Veiligheid-Verslikking-Vest kan zondermeer een aanwinst voor BHV-trainingen worden genoemd. Zeker in het licht van de steeds zwaarder wordende bevolking en het stijgend percentage mensen met obesitas waarbij ook hulp bij verslikking noodzakelijk kan zijn. De benadering van het lichaam en aanraking van je slachtoffer aan de voorzijde van de borstkast (zeker bij vrouwelijke slachtoffers) kan zo veilig, respectvol en discreet worden beoefend. Voor mij als LOTUS-slachtoffer een aanwinst!
Marjolein Backx- Rietbergen Simulation victim
Marjolein Backx- Rietbergen

Protectie tegen borststoten

Bij obese personen en bij personen met meer dan 20 weken zwangerschap geef je  borststoten, als bij verslikking opheffen rugslagen geen effect hadden.

Dit Veiligheid-Verslikking-Vest simuleert obesitas of zwangerschap en biedt bescherming tegen borst- en buikstoten.

Het pak wordt geleverd in een beschermhoes aan een kledinghanger.

Protectie tegen borststoten

Bescherming bij het volgen van het stappenplan

Het Veiligheid-Verslikking-Vest beschermt de drager tijdens de oefening. Met het pak aan is de buik duidelijk te groot in omvang en wordt meteen duidelijk dat borststoten nodig zijn. Plaatsbepaling en een lichte druk op het borstbeen zijn voldoende bij de demonstratie/oefening. Hard doordrukken is alleen nodig in de echte situatie. Omdat cursisten dit soms vergeten, is het belangrijk dat het oefenslachtoffer voldoende beschermd wordt. 

Als iemand zich verslikt moet hij/zij kunnen hoesten om een vrije luchtweg te krijgen.

  • Kan die persoon niet hoesten, dan zijn rugslagen nodig en heb je de ambulance nodig. Bel dus 112.
  • Als 5 rugslagen niet hebben geholpen om het voorwerp uit de keel te krijgen, dan zal de 6e ook niet meer helpen en moet je iets anders proberen wat mogelijk wél helpt (maar ingrijpender is).
  • Je geeft daarna obese personen en bij meer dan 20 weken zwangerschap borststoten op het borstbeen, waarbij het borstbeen naar binnen gedrukt wordt. Dit laat zich alleen op poppen oefenen, niet op mensen. Bij oefening op een mens, moet het oefenslachtoffer het vest dragen om zichzelf te beschermen. En de hulpverlener mag niet hard doordrukken zoals in het echt nodig is, of zoals bij het dragen van een Actfast Vest nodig is. 

 

Bescherming bij het volgen van het stappenplan