School LeVi 4 jaar

School Levi gekleed, kijkt je aan
School LeVi met snijwond aan de onderarm en bloedplas
School LeVi tourniquet aanleggen is een optie
School LeVi met gebroken onderbeen met wondje
School LeVi met snijwond onder de voet
School LeVi met zonverbranding
School LeVi met zonverbranding rug
School LeVi met kapwond aan het hoofd en vocht uit oor
School LeVi met vocht uit neus en gebraakt
School LeVi in simulatie onderwijs
School LeVi met beademingsballon
School LeVi in buikligging
School LeVi in stabiele zijligging
School LeVi op krukje, volledig gekleed
Verschillen Baby, Junior en School LeVi
image.alt
image.alt
image.alt
image.alt
image.alt
image.alt
image.alt
image.alt
image.alt
image.alt
image.alt
image.alt
image.alt
image.alt
image.alt

Omschrijving

Het schoolgaande kind heeft andere letsels dan de peuter en de baby, omdat het anders speelt, meer durft, probeert en doet. Speciaal gemaakt voor jouw training EHAK (Eerste Hulp aan Kinderen).

De School LeVi is uitermate geschikt voor simulatieonderwijs ofwel scenario-training.  De ongelukken gebeuren op school of op de kinderopvang of gewoon thuis.

Bijzondere aandacht is er voor de controle ademhaling, zeker na een ernstig ongeval. De School LeVi ademt over borst en buik. Hiervoor zijn twee longen ingebracht. De ademhaling is waarneembaar als je de controle ademhaling uitvoert zoals het hoort, boven het hoofd schuin over de borst/buik kijkend. En anders mis je 'm. Kijk dus nog maar eens goed. Weet je het zeker dat het kindje niet ademt?

Specificaties

Een flexibele en realistische unisex kleuter, die je kunt kleden als jongen of als meisje. 

100cm groot en 4 jaar oud en dus de basisschool leeftijd. Wordt standaard geleverd inclusief:

  • Simulatie ademhaling van buik en borst
    • inclusief ballon met luchtslang
  • Kapwond aan het hoofd, achter het oor
  • Bloederig liquor uit beide oren 
  • Uitneembaar neusplugje (2 stuks) met bloederig vocht
  • Braakselplasje 

 

En om het leuk en leerzaam te maken zit het volgend verstopt onder de kleding en komt het alleen in je casus te voorschijn als je dat wilt:

  • Brandwonden (oppervlakkig) door de zon. Is het kindje ziek of heeft het een warmteletsel opgelopen? Kinderen nemen immers geen pauzes en spelen gewoon door. Had het kindje genoeg gedronken?
  • Open onderbeenbreuk. Au, klem gezeten of gevallen, een kindje wat niet meer lopen kan is gewond. Hoe behandel je ook alweer een open beenbreuk? Of loopt het kindje en komt het om een pleister vragen? Misschien is het gekneusd. Schrijf je eigen storytelling en het wordt duidelijk welke Eerste Hulp er nodig is.
  • Snijwond onderarm, geschikt voor dekverband, drukverband of toch de tourniquet. Nu moet het verhaal én de enscenering duidelijk maken wat er gaande is. 
  • Bloedplasje is bijgeleverd om meer bloedverlies te simuleren.
  • Snijwond onder de voet. De enige zwachteltechniek die nog gebruikt wordt is de techniek voor de voet. Hoe ziet die eruit? Laten we deze oefenen.
  • Verkleuring aan de pols. Wat zijn de klachten? Denk je nu aan een breuk, kneuzing of verstuiking? Welke eerste hulp verleen je? 

 

De mogelijkheden zijn eindeloos! Beleef het met de School LeVi!

De School LeVi wordt geleverd met een wit hemdje aan en met een pruikje. Indicatie kledingmaat 110-116. Bij voorkeur stretch. Schoenmaat is 24. Gewicht bedraagt 6,2 kg. 

 

Kies deze

De School LeVi is onze kleuter en wordt compleet geleverd in een eenvoudige draagtas. Inclusief de letsels én simulatie ademhaling. In een wit hemdje, met pruik, braakselplas en bloedplasjes.

Alleen nog zelf aankleden.

Gratis verzending binnen NL en BE. 

Genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Totaal per stuk € 799,-
1
Elk jaar hebben we een les Eerste Hulp aan Kinderen. Vaak is het lastig om weer iets nieuws te verzinnen. Gelukkig had ik mijn School LeVi mee. Ik had meerdere kaartjes gemaakt met ongevallen en adh daarvan moesten ze de verwonding zoeken, bekijken en behandelen. Iedere cursist ging zo liefdevol met de pop om. Hij werd bij zijn naam genoemd en ze waren zeer serieus. De poppen die klaar lagen voor de reanimatie werden niet gebruikt. De tijd vloog echt om. Ik ben er nog steeds echt heel blij mee.
Tyrone de Wit Instructeur Eerste Hulp aan Kinderen

School LeVi

De School LeVi heeft de uitstraling van een kleuter en is de peuterleeftijd duidelijk voorbij. 

Op deze foto een bloederig lek-neusje, een plugje wat je los in de neus kunt stoppen. Wat zou er aan de hand kunnen zijn? Van welke hoogte zal het kindje gevallen zijn? Of was het de schommel die tegen het hoofd kwam? Uit de ongevalstoedracht moet duidelijk worden dat het kindje een klap tegen het hoofd heeft gehad bijvoorbeeld. Als je goed kijkt ontdek je meer. Moet het kindje braken, wat doe je dan?

Met de vele mogelijkheden kun je de komende trainingsjaren een groot aantal EHBO scenario's aanbieden. De extra storytelling scenario's uit de Medische Rugtas (niet bijgeleverd) zoals astmatische zijn, allergische reactie of suikerziekte hebben, zijn special gemaakt voor dit kindje.

Hier kun je geen genoeg van krijgen. EHBO is leuk en op deze unieke wijze bijzonder leerzaam! Zorg jij voor de juiste Eerste Hulp?

School LeVi

Reanimeren of stabiel leggen

In tegenstelling tot de Junior en de Baby, kun je bij de School LeVi de hoofdkantelmethode met kinlift beter toepassen. Het hoofd scharniert goed naar achteren.

Wat mankeert dit kindje? Bij bewustzijnsverlies en een normale ademhaling kan het kindje op de zij. Of moet dit kindje toch gereanimeerd worden? Dan kun je maar beter goed getraind zijn in de controle ademhaling! Laten we dat goed oefenen.

Is de casus dat het kindje bekend is met hartfalen, dan kan men met borstcompressies starten als de ademhaling niet normaal is. Dat is op de School LeVi goed te doen. Mond-op-mond beademingen zijn echter niet mogelijk. De reanimatie moet verder plaats vinden op een reanimatiepop.

"Over het hoofd zien"

Deze kleuter heeft standaard longen voor simulatie ademhaling. Omdat de borstkas bestaat uit zacht vinyl heeft de School LeVi een borst- én buikademhaling. Zie video op https://youtu.be/El9oyvHFGuE voor de hoe de ademhaling eruit ziet bij de School LeVi.

Alleen als je op de juiste manier de ademhaling controleert, zul je kunnen zien dat de School LeVi ademt. Ga je verder weg staan of vanuit een ander hoek kijken, zul je bewegingen over het hoofd zien. Een leerzame boodschap.

En zoals je ziet kan het kindje in de stabiele zijligging. Nu moet je de ademhaling door vooral te voelen constant beoordelen. Je had toch wel 112 gebeld en de AED laten komen hè?

Maak het onderwijs levendig. Bespreek niet alleen, maar laat het zien en oefen! 

Reanimeren of stabiel leggen