LeVi verzwaren, wat is zwaar?

Een verzoek om een LeVi in een 20kg uitvoering. Is dat mogelijk? Tuurlijk, dat kan. Ik zeg altijd dat het kan. Maar dat is wel het dubbele gewicht. Is het ook echt nodig of handig? 

LeVi werd speciaal gemaakt met nét voldoende gewicht om het realistisch te maken. Niet te zwaar (10kg) en dus geen onnodig gesjouw voor de instructeur. En vind maar eens zo'n grote tas die dat gewicht kan dragen. 

Kratje Budels bier weegt 17-18kg.

20kg graag

Een kratje bier weegt zo'n 17-18kg. Vrouwen vinden dat doorgaans best zwaar. Goed tillen is dan ook een kunst.

10kg extra ga je wel merken als je LeVi moet verplaatsen of omdraaien. Ik snap het wel. Een pop van 20kg zal een echt mens beter benaderen dan wanneer deze maar de helft weegt. En even ter vergelijking: de Nelvid-pop weegt 400 gram, een Laerdal full-body in trolley 20kg. LeVi zit daar mooi tussenin met 10kg. 

Een 20kg LeVi-pop verslepen met de Rautekgreep zal als best zwaar ervaren worden. Je kunt de greep oefenen met veel minder gewicht en dat is de reden dat ik LeVi op 10kg maakte. Pretttig voor de cursist en voor de instructeur.

Rautekgreep met LeVi de EHBO-pop

Niet alles is mogelijk

Nu draagt de hulpverlener de 10kg pop nog op één onderarm, om met de andere arm op de rug te kunnen slaan. Als je buikstoten moet geven, kun je dat staand oefenen. Met een 20kg pop zou dit alles staand niet kunnen.

 

 

LeVi dragen op één onderarm

Gulden middenweg

Ik heb een optie gecreëerd om 5kg toe te voegen bij de bestelling. Een mooie middenweg, denk ik. LeVi weegt nu 10kg en is verzwaard over het hele lichaam.  De 5kg extra zal vooral terecht komen in de bovenbenen, romp en het hoofd.

Los van deze optie heb ik loodmatjes gemaakt, elk van bijna 1kg. Deze worden per 2 geleverd. De loodmatjes kun je makkelijk zelf inbrengen en uitnemen. 2 matjes passen in een brievenbuspakket, welke tot 2kg mag wegen. Vandaar dat de matjes iets minder dan 1kg wegen, 930gr wel te verstaan. Er passen maximaal 4 matjes in de romp.

Al met al heb je hiermee een mogelijkheid om het gewicht van elke bestaande pop sowieso met bijna 4kg aan te vullen zonder dat je het ziet. En bij een nieuwe bestelling kun je voortaan kiezen tussen 10kg of 15kg. Eventuele matjes kun je los bijbestellen om het gewicht op ongeveer 19kg te krijgen. 

Loodmatjes

Handel in lood?

De prijs van lood is afhankelijk van de dagwaarde, en hoe ik het lood ontvang en verwerk. Ik werk alleen met schoon lood in kleine korrels. De pop moet immers spoepel kunnen bewegen. Het lood wordt afgewogen en in kleine zakjes of buisjes (de botten) gedaan. Best een karweitje.  

In beginsel verkocht ik nog niet verzwaarde LeVi-poppen, van ongeveer 4,5kg. Bijna elke klant gaf aan dat de pop daarmee aan de lichte kant is. Nu is er een mogelijkheid om je pop met 3,7kg aan te vullen d.m.v. de loodmatjes. Daarnaast zijn er losse enkel- en polsbandjes met lood in de handel. En is er dus de optie +5kg bij gekomen.