My story

Als jonge moeder (in 1986) had ik geen flauw idee wat ik moest doen toen mijn kind stikte in een snoepje. Het liep gelukkig goed af, doordat ik met mijn vinger diep in haar keel ging en het snoepje eruit kreeg.

Je kunt met kennis en kunde eenvoudig een leven redden. Ik werd instructeur met een missie: laagdrempelig EHBO aanbieden en liefst zo eenvoudig mogelijk. Een mooie lange carrière volgde.  

Door Covid kwam alles on hold te staan en ontstonden er nieuwe ideeën voor het onderwijs. Helaas moest praktijkonderwijs plaats maken voor video's en foto's, spellen en hulpverlenen op afstand. Ik had een pop nodig om veilig verder te kunnen met mijn missie.

LeVi werd een primeur voor het EHBO vaardigheidsonderwijs. Een flexibele pop met menselijke eigenschappen. 

Met deze innovatie werd ik uitgeroepen tot de winnaar van de Inspiratieprijs 2021 van Het Oranje Kruis. 

Winnaar inspiratieprijs 2021

Daar sta je dan, als creator van de LeVi-pop op het grote podium. Achter mij een groot scherm met ook nog eens een uitvergrote foto van mezelf. Eng en spannend.

Wat had ik als steun graag de pop naast me gehad en foto's van mijn creatie op het grote scherm. 

Naast me twee andere kanjers met inspirerende ideeën. Toch win ik en kan ik het bijna niet geloven.

Collage winnaar inspiratieprijs 2021

Een geluk bij Covid

‘Het gevoel wat ik heb als ik van de klant hoor wat LeVi betekent voor zijn training, is ook wat ik voel bij finalist zijn.’ Lilian ziet niet zichzelf maar de LeVi-pop als finalist. Ze is dan ook erg trots op LeVi. ‘Ik ben bijzonder dankbaar voor alle feedback en voor de hulp van collega’s om van LeVi een echte EHBO-oefenpop te maken. En uiteraard voor alle aandacht en de podiumplek bij de Inspiratieprijs 2021 van Het Oranje Kruis!’Op zaterdag 6 november 2021 reikte Het Oranje Kruis tijdens de Studiedag voor de zesde keer de Inspiratieprijs uit. Deze prijs wordt overhandigd aan een persoon of organisatie die het afgelopen jaar op innovatieve en inspirerende wijze is omgegaan met EHBO. 

 

Meerdere LeVi-eigenaren hebben LeVi aangemeld voor de inspiratieprijs. 
 

Het Oranje Kruis:

"Toen bleek dat er door de uitbraak van het coronavirus geen LOTUSslachtoffers meer ingezet konden worden, heeft Lilian Kelly een EHBO-oefenpop genaamd LeVi ontworpen als professioneel en veilig alternatief. Naar aanleiding van behoeften vanuit de markt heeft ze deze steeds aangepast. Lilian heeft de pop niet voor commercieel gewin ontwikkeld, maar vanuit het oogpunt dat veiligheid altijd voorop staat. Je kunt ook onderdelen bestellen en zelf een oefenpop in elkaar zetten. Zo kan iedereen ook tijdens een pandemie op een veilige manier aan de slag met EHBO.

Het bedrijf van Lilian stond nog maar in de kinderschoenen toen COVID-19 toesloeg. Oefenen en toetsen op elkaar of een lotusslachtoffer kon door de coronamaatregelen niet meer. Op zoek naar een EHBO-pop om haar lessen veilig mee te kunnen geven, kwam Lilian tot de ontdekking dat deze nog niet bestond. Haar bedrijf stil laten vallen kon natuurlijk niet gebeuren, dus ging Lilian zelf aan de slag. LeVi de EHBO-pop werd in het leven geroepen, waarmee ze op een veilige manier verder kon met lesgeven. LeVi heeft menselijke eigenschappen en is geschikt voor nagenoeg alle oefeningen en toetsen op het gebied van eerste hulp. Nu doet Lilian ook anderen een plezier met deze pop.

Lilian hoopt met haar idee heel veel te bereiken. ‘Met de pop ontstaan nieuwe praktijkgerichte mogelijkheden, nieuwe kansen om meer te doen met vaardigheden. Je hebt LeVi altijd bij de hand.’ Zo kan er met de LeVi EHBO-pop ook in de toekomst veilig geoefend worden, waarbij de focus blijft liggen op de EHBO-vaardigheden. Daarnaast is het Lilians streven dat iedere vereniging een eigen LeVi-pop heeft en de cursist hier meer en beter mee oefent.

Slogan Het Oranje Kruis JIJ VERBINDT EN CONNECT TEGELIJKERTIJD

En dan de uitslag!

Een grote bos bloemen en een bokaal! En natuurlijk alle aandacht en felicitaties!

My minute of shine

  • Een minuut vertellen over LeVi is natuurlijk veel te kort.
  • Passie in een minuut: komt ie!
  • LeVi is ontstaan uit nood. Een wereldprimeur van Brabantse bodem.
  • De pop ademt en ik ben stapel verliefd.
  • De pop heeft zich doorontwikkeld dank aan de vele bruikbare tips.
  • LeVi moest een soort LOTUS worden, maar is natuurlijk geen mens. Toch is de pop flexibel genoeg en uitermate geschikt voor alle EHBO-vaardigheden.
  • Veel kan wél!
  • LeVi inspireert, geeft je een creatieve boost. Er ontstaan nieuwe kansen en mogelijkheden.
  • EHBO is DOEN! Vaardig zijn! Met LeVi kan het!
Meer over LeVi de EHBO-pop
Briefje met symbolen om 1 minuut tekst te memoriseren.